חווית עיצוב מאתגרת ומעוררת חשיבה בשיתוף ובהנחיית הצוות הפדגוגי של בית הספר. לעצב כיתות א’ זו משימה שמצריכה חשיבה והתאמה מלאה עם צוות המקום והלך הרוח.
הקונספט העיצובי הונחה על ידי תאוריית האינטליגנציות המרובות של הווארד גרדנר. על פי גרנדר האינטליגנציה האנושית אינה מקשה אחת אלא רצף של אינטליגנציות נפרדות כאשר כל אחת מתקשרת לתחום חיים אחר. הצוות הפדגוגי של תל”י גילה בחר לאפיין את האינטליגנציות על ידי בעלי חיים ואלו אוירו על ידינו ומוקמו בכיתות ובמסדרון בהתאם לתחום אשר כל חיה מייצגת. בפרויקט זה עוצבו שתי כיתות א’ ובהן רכבת תוצרים, פרינט של מעגל חגים, אלפבית מעל הלוח, ריהוט ייחודי דוגמת שולחנות מלבניים, דלפקים, ושולחנות חצי עיגול שניתן להפריד ולחבר.
החשיבה בקונספט הפנים כיתתי הונחתה כאקט של ביטול לוח המורה כמרכז הבמה הכיתתית. יצירת מעגלי למידה ואזורי למידה רציפים על דלפקי השולחן מחייבת יציאה מהקונספט של לימוד בצורה קונפורמיסטית ומעבר מחייב ללמידה פעילה ללא מרכז במה.
למזלנו ראינו את הניצוץ של הצוות והמנהלת בית הספר ברצון לשינוי מבנה הכיתה בצורה רדיקלית ומאתגרת ולא יכולנו שלא להרתם לחוויה. בהתייחסות למרחבי כיתה עוצבה גם מבואת הכיתות הכוללת פינות ישיבה ועיצוב תומך למידה. ובזאת המתחם כולו הופך למרחב לימודי רב עוצמה. באווירה המתאימה למתחם פלא לכיתות א’ .
הדמיה של הכיתה לפני הביצוע
העיצוב הסופי עם עבודות התלמידים שמשלימות את החזון
זווית נוספת של העיצוב בכיתות א’- בתוספת קיר עם מעגל חודשי השנה